26 Mart 2011 Cumartesi


Bir çalar saatim masaüstünde
kırmadan kur beni zamana!

6 Mart 2011 Pazar

Derelerin Kardeşliği!


Dere kardeş annemler evde yok bize yatıya gelsene.
Olur. Peki nerde yatacağız?
Bizim dere yatağı var orda yatarız.
Ama biz kardeş değilmiyiz?
O kardeşlik başka Halkların Kardeşliği gibi düşün.
He anladım.
Devrim nikahı yaparız sorun olmaz!

Derelerin kardeşliği tabirini ilk duyduğum zaman koptuğumun resmiydi. Pes artık dedim. Devrimci çevreciler aşmış kendini. Sosyalist hizmetler müdürlüğü gibi çalışyor. Cumhuriyet mitinglerinde umduğunu bulamayan "Ulusolcu" çevreler kendini dağa bayıra vurmuş anlaşılan. Sanırsınız ki bütün dereler solcu! Solcu solcu akıyor!

Dağların kardeşliği, düz ovaların kardeşliği, yamaçların kardeşliği, ormanların kardeşliği. kardeş kardeş yaşayıp gidiyorlar anlaşılan.
Gölüme dokunma. Bak ama dokunma. Dokun ama öpme. Öp ama...
Hidro Elektrik santralı (HES) kardeşliği ne yana düşer usta? HES doğrusu!
Dere kardeş sen HES'lettirecek misin? Ben HES'lettirmem kendimi. İyi de sen HES'lettirmesen ben HES'lettirmesem karanlıklar nasıl çıkar aydınlığa. Bulgaristan'dan elektrik almak daha mı iyi? Alalım nede olsa eski yoldaşlar! Peki İran? İran'dan da mı elektrik alıyoruz? İran'mıyorum! İran! İran! Sular akar Türkler bakar öyle mi olsun? Ömrünü sallanan bir ampulün altında değilde avizenin altında geçir; internetin kesilmesin, beyazeşyalar tıkır tıkır çalışsın, televizyonun çalışsın. Caddeler yollar şehir pırıl pırıl olsun. Herşey dört dörtlük olsun. Ama HES olmasın. Zamanında Keban için miydi hani bu kadar büyük baraja ne lüzüm var elektriği toprağamı vereceğiz demişti ataları. Yine de Ben HES mes yaptırmam üstüme diyorsan. Hestir git! Sonuçta; ağaç ta, suda da, dere de, orman da, HES de insan için var!

Dere kardeş senin debin kaç? Debini bulabildin mi?
Yok bulamadım!
Ben de bulamadım. Bu zamana kadar kimse debi'ni bulamadı zaten! Debin kadar konuş!

Dere nehire demiş ki; senin boynun niye böyle kalın ve eğri böğrü? Nehirde kendi alüvyonumu kendim taşıdığım için demiş.

Biz Seyhun ve Ceyhun çok uzaklardan geldik; çocuklarımızı arıyoruz evden kaçtılar Seyhan ve Ceyhan. Onları gördünüz mü? Biz gördük onları Devrim Arabalarına binip Akdeniz sahillerine akıyorlar şimdi.
Yoldaş dere biz ne zaman devrimlere akacağız? Yeşilırmak kızıl akınca... Şimdi parkanı giy üşütme!

Kızılırmak solcuları, Yeşilırmak İslamcıları, Sakarya'da milliyetçileri mi temsil ediyor? Kapitalistlerin uydurması o. Dereleri siyasete alet etmesek. Birde Tersakan var onu nereye koyacağız?
Benim büyük büyük dedemin adı Ganj'mış. Şimdi emekli oldu. Torunlara bakıyor çimdiriyor onları birkaç kütük mütük ne varsa harçlık veriyor ceplerine. Bende büyüyünce Ganj olacağım! İndra Gandhileri çimdireceğim!

Dere kardeş gel seninle kardeş dere olalım, kardeş şehir gibi hani.
Olur, nerden hangi dere? Johndere deme sakın! Yok, Ankara Bendderesi!
Ben almayayım!
Çok dolaşan dere denize pislik taşır!

Küçük menderes Büyük Menderese demiş ki; abi gel biz de seninle kardeş olalım. Biz seninle zaten kardeşiz demiş abi. Küçük Menderes susmuş.

Dereyi gördüm. Hadi paçaları sıvayalım.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...